ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Ο Καθηγητής του ΑΠΘ Γιώργος Καραγιαννίδης στους επιστήμονες με τη μεγαλύτερη ερευνητική επιρροή παγκοσμίως

 

Θεσσαλονίκη, 25/11/2020

 

Μια ακόμη σημαντική διεθνή αναγνώριση του ερευνητικού έργου που παράγεται στο Τμήμα μας,  αποτελεί η κορυφαία διάκριση του συναδέλφου Γιώργου Καραγιαννίδη.

 

Ο Καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΑΠΘ Γιώργος Καραγιαννίδης περιλαμβάνεται για έκτη συνεχή χρονιά στον κατάλογο των επιστημόνων με τη μεγαλύτερη ερευνητική επιρροή παγκοσμίως με τίτλο «Highly Cited Researchers», με 560 δημοσιεύσεις και 12.136 ετεροαναφορές.

 

Ο κατάλογος αυτός συντάσσεται από τον διεθνώς αναγνωρισμένο οργανισμό Thomson Reuters. Στηρίζεται στα στοιχεία της ερευνητικής βάσης δεδομένων Web of Science και δημιουργείται στο πλαίσιο του project Clarivate Analytics. Περιλαμβάνει συνολικά τους καλύτερους 6.400 ερευνητές, μεταξύ περίπου 9.000.000 ερευνητών που δραστηριοποιούνται παγκοσμίως, το έργο των οποίων έχει τη μεγαλύτερη επιρροή, κάτι που προκύπτει από την απήχηση του έργου τους κατά τα τελευταία 11 έτη.

 

Ο Γιώργος Καραγιαννίδης είναι Καθηγητής Ψηφιακών Τηλεπικοινωνιακών Συστηµάτων στο Τµήµα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΑΠΘ. Οι κυριότερες ερευνητικές του δραστηριότητες περιλαμβάνουν τις εξής θεματικές: Ασύρματες επικοινωνίες και επεξεργασία σήματος, Δίκτυα 5G και επόμενης γενιάς, Επεξεργασία σήματος για βιοϊατρικές εφαρμογές κ.λπ.

 

Θερμά του συγχαρητήρια στο συνάδελφο Γιώργο Καραγιαννίδη για τη σημαντική αυτή διάκρισή!

 

Ο Πρόεδρος του Τμήματος

Αναστάσιος Γ. Μπακιρτζής

Καθηγητής