(Αν. Καθηγητής) Σχεδίαση Ψηφιακών Ολοκληρωμένων Κυκλωμάτων Μεγάλης Κλίμακας (VLSI) και Εργαλεία Αυτοματοποίησης Σχεδίασης Συστημάτων VLSI
Κατέχει Δίπλωμα Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και Μηχανικού Υπολογιστών από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης καθώς και Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης από το ίδιο Τμήμα που αποκτήθηκαν το 2000 και 2002, αντίστοιχα.
Επίσης, κατέχει Μεταπτυχιακό και Διδακτορικό Δίπλωμα από το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου του Ρότσεστερ στην πολιτεία της Νέα Υόρκης, ΗΠΑ, τα οποία απέκτησε το 2003 και 2008, αντίστοιχα.
Ο Δρ. Παυλίδης εργάσθηκε ως μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο της Λωζάννης (EPFL) στην Ελβετία στο εργαστήριο ολοκληρωμένων κυκλωμάτων (LSI) υπό τη διεύθυνση του Καθ. Giovanni De Micheli, από το 2008 έως το 2012. Επίσης, εργάσθηκε ως σχεδιαστής ψηφιακών ενσωματωμένων κυκλωμάτων στην ΙΝΤΡΑΚΟΜ Α.Ε. (2000-2002) και άσκήσε πρακτική στην εταιρεία Synopsys στην Καλιφόρνια, ΗΠΑ (Ιουν.-Αυγ. 2007).
Από το Σεπτέμβριο του 2012, εργαζόταν ως μέλος ΔΕΠ στο Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου έφτασε μέχρι τη βαθμίδα του Αν. Καθηγητή (2018). Από το 2019, είναι Αν. Καθηγητής στο ΤΗΜΜΥ του ΑΠΘ.
Ο Δρ. Παυλίδης έχει συμμετάσχει ως κύριος επιστημονικός υπεύθυνος (ΕΥ) ή επιστημονικός συν-υπεύθυνος (ΕΣΥ) σε ερευνητικά προγράμματα χρηματοδοτούμενα από εθνικούς οργανισμούς, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καθώς και τη βιομηχανία. Μερικά παραδείγματα χρηματοδοτούμενων ερευνητικών έργων περιλαμβάνουν:
- Εξασφάλιση της Ακεραιότητας Σήματος και Ισχύος σε Τριδιάστατα Ολοκληρωμένα Κυκλώματα (2010-2012) (Χρηματοδότης: Ελβετικό ίδρυμα ερευνών, Ρόλος: ΕΣΥ)
- Προηγμένο Πλαίσιο Αυτοματοποιημένης Σχεδίασης για Τριδιάστατα Συστήματα Μνήμης και Μνήμης-Λογικής (2010-2012) (Χρηματοδότης: Eργαστήριο έρευνας της Intel στη Γερμανία, Ρόλος: ΕΥ)
- Δίκτυα Διανομής Ισχύος σε Τριδιάστατα Ολοκληρωμένα Κυκλώματα με γνώση της Θερμικής Συμπεριφοράς (2015-2018) (Χρηματοδότης: Βρετανικός ερευνητικός οργανισμός θετικών επιστημών και μηχανικής, Ρόλος: ΕΥ)
- Σχεδίαση Ευρωπαϊκού Επεξεργαστή Exascale και Κόμβου Μνήμης (2015-2019) (Χρηματοδότης: Ευρωπαϊκή Ένωση, πρόγραμμα H2020, Ρόλος: ΕΣΥ
Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν:
- Τεχνικές σχεδίασης και μοντέλων για αναδυόμενες νανοτεχολογίες περιλαμβάνοντας και κυκλώματα βασισμένα στο σπιν των ηλεκτρονίων
- Μεθοδολογίες σχεδίασης σε φυσικό επίπεδο για ολοκληρωμένα κυκλώματα
- Τεχνολογίες (εργαλεία) σχεδίασης ολοκληρωμένων κυκλωμάτων και συστημάτων
- Ετερογενή ολοκληρωμένα συστήματα
- Μοντελοποίηση, ανάλυση, και σχεδίαση διασυνδέσεων σε ολοκληρωμένα κυκλώματα
- Τριδιάστατα ολοκληρωμένα κυκλώματα
Έχει περισσότερες από 70 δημοσιεύσεις (μέχρι τον Αυγ. 2019) σε διεθνή πρακτικά συνεδρίων και περιοδικά με κριτή καθώς είναι και ο κύριος συγγραφέας του βιβλίου «Σχεδίαση Τριδιάστατατων Ολοκληρωμένων Κυκλωμάτων» από την Morgan Kaufmann Publishers (1η έκδοση: 2009, 2η έκδοση: 2017) το οποίο έχει μεταφραστεί και στα Κινέζικα (2014).
Ο Δρ. Παυλίδης είναι μέλος (Senior Member) του διεθνούς οργανισμού ΙΕΕΕ και προσέφερε ή προσφέρει σε τεχνικές επιτροπές συνεδρίων όπως το ISCAS, DATE, ICCD, ICECS, κ.α. καθώς και σαν επιμελητής (Associate Editor) σε διεθνή περιοδικά όπως: Microelectronics Journal, Integration the VLSI Journal, IEEE Transactions on VLSI, και άλλα.
Στοιχεία επικοινωνίας:
Aριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών
Εργαστήριο Ηλεκτρονικής
Θεσσαλονίκη 54124
Tηλ.: +30 2310 996233
Φαξ : +30 2310 996447
email : vpavlid(at)ece.auth.gr